fredag 13 maj 2022

Vecka 19

Det är fredag igen. Veckorna går just nu i ett rasande tempo. Skolavslutningen närmar sig med stormsteg. På musiken övas det avslutningssånger för fullt. Kom ihåg att skicka med den nedre delen av lappen om skolavslutningen tillbaka till oss på skolan. 

I svenska har vi under veckan jobbat med vår berättelse om Portalen. Vi skriver forntidsäventyr. Det är både en repetition av allt vi har lärt oss kring berättande texter i svenska under året och av vårt arbete kring forntiden i SO under höstterminen. Vi har också skrivit sista delen av det nationella provet i svenska, även det en berättande text. Nu inväntar vi rättningen av proven. 

I matte har vi fortsatt att arbeta med bråk.

I teknik har vi fortsatt med grupparbetena kring Teknikens mäktiga fem

På NO-lektionerna har vi fortsatt med temat Fjärilars liv. Under veckan har våra larver blivit puppor. För att fjärilarna ska kunna leva när de kommer ur pupporna så har vi nu satt över dem i burar. Förhoppningsvis får vi se de färdiga fjärilarna titta fram under nästa vecka.



På idrotten den här veckan har vi haft orientering på skolgården. På torsdag kommer vi att ha idrott i helklass. Vi kommer att orientera vid slingan istället. Alla ska vara ombytta direkt på morgonen. En vattenflaska kan vara bra att ha med sig. 

Vecka 20



Måndag 16/5


Studiedag

Tisdag 17/5



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 18/5


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 19/5


Idrott i helklass! Kom ombytta till kläder som fungerar att orientera i. Orientering vid slingan hela förmiddagen.


Fredag 20/5


Ingen idrott!
 


Kommande händelser:

Fredag 27/5 Lovdag
Tisdag 7/6 Vandring (OBS! Ingen fokustid denna dag.)
Onsdag 8/6 Djurens dag (åk 4-6 anordnar, åk 1-3 tittar)
Fredag 17/6 Skolavslutning


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar