fredag 29 april 2022

Vecka 17

Vi är tillbaka igen efter ett välbehövligt påsklov. Vi tackar för all pant som vi fick in innan lovet! Tillsammans med Lindsdalskolorna samlade vi in hela 6549 kronor! 

I svenska har vi under veckan gjort ytterligare ett nationellt prov. Denna gången handlade det om läsförståelse av en berättande text. Vissa har också hunnit med den tillhörande högläsningsdelen. Vi har också jobbat med prepositioner, alltså de ord som anger läge, riktning och tid.  

I matte har vi bland annat repeterat positionssystemet och skrivit räknehändelser till givna uttryck. Vi har också fortsatt med de nationella proven.

I SO har vi startat upp området Att vara barn förr i tiden, för ca 100 år sedan. Det verkade som om de flesta tyckte att det var spännande och intressant.

I teknik har vi startat upp ett grupparbete som handlar om teknikens mäktiga fem; alltså lutande planet, kilen, skruven, hävstången och hjulet. 

Gula gruppen har varit i simhallen och simtränat på idrotten och det gick alldeles utmärkt! På fredag är det blå gruppens tur. 

Gårdagens NO-lektion var nog veckans höjdpunkt. Vi har fått husdjur till klassen. Varje elev har fått en egen fjärilslarv att sköta om ända tills det blir en färdigutvecklad fjäril, vilket tar ca en månad. Vi studerade larverna som nu endast är ca 1 cm långa och sedan fick alla elever namnge sin larv. Stort engagemang! Barnen fick sitta i grupper och diskutera vad de redan vet om larver och fjärilar samt även vad de vill veta. Utifrån detta ska vi ta oss an detta spännande arbetsområde. På måndag ska vi börja med att undersöka vad larverna äter för att kunna växa och må bra.

Drygt 30 små fjärilslarver anlände till oss igår.

Här lägger vi över larverna i varsin liten burk till eleverna.

Tänk att denna lilla larv om några veckor är en stor och fin tistelfjäril.

Tistelfjärilens livscykel.


Vecka 18

Måndag 2/5




Tisdag 3/5



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 4/5


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 5/5


Idrott ute vid ok väder (gul grupp) 


Fredag 6/5


Simhallen (blå grupp)
 


Kommande händelser:


Tisdag 10/5 Fritidshemmets dag och öppet hus i skolan kl 15-17 Välkomna!
Måndag 16/5 Studiedag
Fredag 27/5 Lovdag
Tisdag 7/6 Vandring
Fredag 17/6 Skolavslutning


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar